Liefland dagen

Met een klein budget en het samenbundelen van onze talenten kunnen we al heel veel doen. Mijn visie aangaande de liefland dagen ziet eruit als volgt;

Werken met de thema’s van de 7 chakra’s en de Elementen in een natuurrijke omgeving. Je zou bijvoorbeeld de spel gebieden zichtbaar kunnen maken door “Basischakra – thema aarden en veilig voelen – kleur rood” aan te duiden met rode linten in een boom en een ieder die binnen dit thema een cursus geeft draagt rode kleding. Bij een groter budget, zouden we kunnen kiezen voor gekleurde tenten of tentdoeken. Denk met me mee, wees een spiegel van inspiratie.

De activiteiten binnen de thema’s zouden kunnen zijn;

Thema Basischakra & Aarde – Kleur Rood – Activiteiten die helpen met Aarden en je veilig voelen.

 • De sjamanen drumcirkel
 • Intuïtief kleien
 • Kruiden Aardekracht ( hoe maak je een gezond “on”kruid toverdrankje)
 • Word jou Krachtdier ( combinatie van medicijnkaarten, papier mache dieren masker maken)
 • yoga en/of krachtdieren Do-in

Thema Heiligbeenchakra & Water – Kleur oranje – Activiteiten die helpen met durven jezelf te zijn, voelen, spelen en genieten.

 • Zing je eigen lied ( voel de klanken in je hart en zing je eigen lied )
 • De durf dans. Bij mooi weer in het water. ( 1 staat in het midden, de anderen in een kring eromheen. Het kind in het midden danst met alle durf in zijn lijf en doet zo gek mogelijk. Hierna tikt hij of zij de volgende aan. De kinderen er om heen maken aanmoedigende gekke durf geluiden terwijl het kind in het midden de durfdans doet)

Thema Zonnevlechtchakra & Vuur – Kleur geel – Activiteiten die helpen met geloven in je dromen en een sterke wil.

 • Intuïtief je grootste droom schilderen.
 • Dromen collage maken van plaatjes uit oude tijdschriften.

Thema Hartchakra & Hout – Kleur Groen – Activiteiten die helpen met leren verbinden via de liefde in je hart.

 • Het hart van het bos leren voelen. ( hartslag leren voelen van een boom. Licht leren zien om bomen en planten heen, verbinding maken met de beschermers van het bos “de elementalen familie”)
 • Het verhaal van het Hout. ( welke stok in het bos roept jou hart?, deze nemen we mee. Verbinding via voelen en kijken ernaar vanuit verschillende perspectieven. Wat komt het jou vertellen en wat zie je erin. Vervolgens kleuren en versieren we de stok en maken er een krachtstok van)

Thema Keelchakra & Metaal – Kleur Blauw – Activiteiten die helpen met je waarheid durven spreken.

 • Kristallen grid van jou waarheid. ( welke waarheid leeft in jou, maar durf je niet uit te spreken of te doen? Schrijf dit op de achterkant van jou Dodecahedron tekening. Maak nu op de voorkant een intuïtief kristallen grid wat jou zal helpen met deze waarheid uit te spreken of te doen)
 • Steentje stip. ( Wat maakt jou verdrietig? Laten we dit verdriet veranderen via de kracht van een steen, door iedere traan en ieder gevoel wat bij dit verdriet hoort als een verf stipje aan de steen te geven. Zo heb jij je eigen gemaakte krachtsteen die jou kan helpen als er gevoelens van verdriet voorbij komen)
 • Kindershiatsu. (aangezien alle Elementen en platonische vormen samen komen als 1 kracht in het blauwe licht van de ether, is dit een goede plek om kindershiatsu te geven. In de shiatsu werken we namelijk met de cyclussen van de elementen.)

Thema Derde Oog Chakra & Ether – Kleur Paars – Activiteiten die helpen met anders leren zien.

 • Door de ogen van het bos kijken. ( een wandeling door het bos, steeds als de ziel die dit leidt wat ziet voorbij de sluier, volgt er een korte verbindingsmeditatie en ademhaling oefening. Ieder kind vertelt van uit zijn of haar perspectief wat hij ziet. Na de wandeling maken we een grote groepsschildering met alles wat we gezien hebben)
 • Krachtdieren kring. ( twee zitten in het midden, de andere kinderen zitten er om heen. Er word steeds gewisseld. De eerste die wil gaat midden in de kring zitten en roept het krachtdier in zichzelf aan, het eerste wat doorkomt in zien, taal of innerlijk weten is de juiste. Deze vertelt het tegen niemand. Iemand anders gaat tegen over hem of haar zitten en gaat het krachtdier in de ander ontdekken, door anders te leren kijken.)

Thema Kroonchakra & Goddelijke Energie – Kleur Lila – Activiteiten die helpen met verbinding maken met je goddelijke zelf.

 • Spiralen kunst. ( in het bos gaan we opzoek naar de spiraal “gulden snede” in de elementen, vruchten, bloemen, planten en bomen. Na de tijd gaan we een groepsschilderij maken met alles wat we aan spiralen gezien hebben in het bos)
 • Aarde en Licht verbinden. ( zittend in het zand maakt iedereen een spiraal. De spiraal wordt zo groot dat je in het midden kan staan. We gaan nu allemaal langzaam met de klok mee draaien in onze eigen spiraal. En zingen omstebeurt de klank van ons hart die door komt in dat moment. Een goddelijk lied van klanken ontstaat en de spiraal verbind de Hemel met de Aarde)
 • Energie laten bewegen en leren voelen via Tai Chi.
 • Reiki kindercursus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *