Spel

Via dit Wereld Wensen Spel leren de kinderen middels samenwerking, bewust na te denken over welke veranderingen we in de wereld nodig hebben om een Hemel op Aarde te creëren met elkaar. Alle vragenkaarten en antwoorden refereren naar de eerste 3 hoofdstukken uit het boek “Krachtdeurtjes Openen”. Voor ieder hoofdstuk zijn er 30 vragenkaarten. Je kan het spel met alle kaarten gebruiken of werken met het boek en spel per hoofdstuk, klassikaal of als ouder en kind. Bewuste keuze, zodat er per hoofdstuk lesgegeven kan worden en er een wereldwensen spel gedaan kan worden om de opgedane kennis te testen. Het boek, de spelletjes en het wereldwensen spel zal hun innerlijke kennis activeren aangaande de elementen cyclus, geometrie, lichttaal, verbeeldings- en alchemisten kracht.

Het spel zou ik graag laten drukken op een bamboe of hennep doek. De andere benodigdheden, zoals de kristallen en het kaartspel zou ik ook graag aanbieden samen met de speldoeken in een bedrukte bamboe of hennep spel tas. Hoe precies en door welk bedrijf? Dit zal zich nog gaan manifesteren. Voorlopig zweeft het nog in de ether.

Het spel begint met het trekken van een Element kaart. Als iemand bijvoorbeeld de Hout Element kaart heeft getrokken, creëert die een wens voor het Vuur continent Africa. Deze wens geeft hij lichtkracht via een intuïtief kristallen Grid gelegd met de blauwe kristallen en hij geeft het vorm via de platonische vorm van het Hout Element, de Octahedron. Waarom? De blauwe kristallen zijn het water. Water geeft voeding aan Hout, de Octahedron. En hout geeft weer voeding aan Vuur. Een Elementen driehoek van creatie is gemaakt.

Achterkant van de kaarten geven aan of het een 1, 2 of 3 kristalkaart is (bovenste rij)
Vragenkaarten hebben beeld en een A,B, en C keuze, dit maakt het makkelijk toegankelijk voor iedereen.

Er zijn 5 alchemisten en 1 Bronbeschermer. Het spel wordt dus met 6 gespeeld. Wil je het met 2 of 4 spelen kan dat ook, dan speelt een ieder met meerdere elementen. Voor cursussen klassikaal heb je meerdere speldoeken nodig. Er is 1 groot speeldoek en 1 klein doek voor de Bronbeschermer. Iedere Alchemist werkt met zijn of haar gekozen Element, Continent, Platonische vorm en krijgt de kleur kristallen die nodig is om de voedende driehoek van creatie te maken. De Bronbeschermer heeft dus zijn eigen speeldoek, 6 grote bron kristallen en heeft de antwoordenkaart en de vragenkaarten. Er zijn 1, 2 & 3 kristal spel vragenkaarten. Trek je een 2 kristal kaart en je hebt het antwoord goed, dan mag je twee kristallen op je grid neerleggen, heb je een 3 kristal kaart, mag je drie pakken enz.. Bewuste keuze zodat het spel niet te lang duurt in verband met de aandachtsspanne van sommige kinderen.

Het speelkleed voor de Bronbeschermer met de 6 grote Bron kristallen.

Is een grid klaar en zijn alle 12 kristallen neergelegd, dan wordt de 13e bergkristal in het midden van de geometrie vorm geplaatst. De speler legt nu zijn linkerhand op het hart en zijn rechterhand op het gemaakte grid. Vervolgens activeer hij zijn wens voor het continent, het grid en de geometrie vorm, door de klanken van Water, Hout en Vuur te zingen. Dus Tsjoeoe, Ssshhh en Haaaa. De Bronbeschermer legt dan de Waterbron kristal op de plek van het Hout Element. Als iedereen klaar is en de Bronbeschermer heeft alle bron kristallen geplaatst in zijn Merkaba Vorm. Legt de Bronbeschermer beginnende bij Vuur, zijn rechterhand op de kristal en zingt de Vuurklank. Hij gaat mee met de richting van de voedende cyclus en legt zijn hand vervolgens op de Aarde Kristal en zingt de Aardeklank. Hierna volgen de Metaal-, Water- en Houtklank. De paarse Bronkristal legt hij op de Aarde in het midden van de Merkaba. Nu leggen alle spelers hun linkerhand op hun hart en hun rechterhand op de Paarse Kristal en sturen ze samen de wensen naar het hoogste licht met een hoge Huuuuuu klank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *